De zomer van 1977

De zomer van 1977 keert weer!

 

Te gast: Maarten Spanjer

Hij staat met een groot interview in het Parool, de jonge acteur Maarten Spanjer. Morgen is hij op televisie in het tv-spel 'Liefde en lange vingers'. Hij vertelt over het begin van zijn carrière

 

Harry Vanda van Flash & The Pan

Te gast is Harry Vanda van Flash & The Pan, eigenlijke naam Hans van den Berg. In de jaren zestig emigreert hij met zijn ouders naar Australië waar hij zich helemaal op de muziek stort. Eind jaren ’60 breekt hij als gitarist door bij de The Easybeats waarmee hij een wereldhit scoort met ‘Friday on my mind’. Na zijn carrière in The Easybeats schrijft hij voor hardrockband AC/DC en richt hij een new wave band op genaamd Flash & The Pan. Met deze band scoort hij in de kroonzomer een hit met ‘Hey St. Peter’. Harry Vanda vertelt over de hit, zijn succesvolle carrière als producer, zijn liefde voor Australië en de samenwerking met de broers Young van AC/DC.

 

Henk Schiffmacher

Henk Schiffmacher vertelt over de opening van de eerste vliegerwinkel in Amsterdam.

 

Interactieve theatertip

Doe mee met het woordenspel!

 

Presentatie: Cobus Bosscha

 

De zomer van 1977 afbeelding

Uncover de cover

Hier vind je de opgave

Speel de quiz!

Wat weet je nog van de jaren 50, 60 en 70? Of ben je meer thuis in de 80-er of 90-er jaren? Ga terug in de tijd met de quiz! Speel hem op jouw manier:

 

 

Video's en kranten van onze Kroondag

 

Wil je meer zien van deze kroondag? We hebben speciaal voor jou een aantal leuke filmpjes en krantenartikelen geselecteerd.

WIN HET FIETSBOEK

IK, DE WIELRENNER

Omdat morgen de 64e Tour de France tot een apotheose komt, met Bernard Thevenet op kop en in zijn wiel Hennie Kuiper, kun je bij ons het boek Ik, de wielrenner winnen.Handige tips én fijne anekdotes van voormalig profrenner Aart Vierhouten en ademhalingsexpert Koen de Jong. Het enige dat je hoeft te doen is je gegevens achter te laten en wie weet krijg jij één van de vijf exemplaren.  

Meer over het jaar 1977

Beluister de muziek van toen u 16 was!

Luister naar de muziek uit het jaar dat u 16 was óf een ander jaar naar keuze met onze unieke app.

Facebook-app  |  Web-app  

Op de radio

Elke zaterdag en zondag is er een voorstelling tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 5, met Jeanne Kooijmans.

Contact

Wil jij je verhaal over de kroondag kwijt in het programma? Neem contact op met de redactie via ons contactformulier of bel tijdens de voorstelling: 0800 - 3000 555.

 

 Luister Live

 Luister via deze link online Radio 5.

 

Terug naar het jaar...

Zoek jouw jaar op in het archief. Beluister de muziek uit dat jaar en de voorstellingen over de kroondagen. Naar het overzicht

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.