De zomer van 2000

De zomer van 2000. Te gast is onder meer Thé Lau van de Nederlandse band The Scene. Met de door Fluitsma en Van Thijn geschreven single Helden scoren ze voor het eerst in tijden weer een hit. Marc praat met Thé over het zingen van een door commerciële jongens geschreven hit. Verder een gesprek met Annika Bostelaar. Zij is het enige Nederlanse lid van de Britse meidengroep Girl Thing. En ook Luud Fleskens komt langs. Hij vertelt over een bijzondere expeditie in Suriname waar hij aan deelnam, en waar National Geographic een driedelige documentaire van maakte, die in onze Kroonzomer werd uitgezonden. 

De zomer van 2000 afbeelding

Welkom in het ZomerTheater

In juli en augustus landt het Theater vier keer per week in een zomer van weleer. Met de fijnste muziek uit de warmste maanden. In het spel De hit uit de zomer van belonen wij deelnemers op het nu al felbegeerde stukje Franse autoroute om je eerder gewonnen Theater van het Sentiment-voitures in stijl op te showen.. Alle zomers komen samen in de voorstellingen van het Theater van het Sentiment, iedere maandag tot en met donderdag van 20:00 tot 23:00 op Radio 2.

Speel de quiz!

Wat weet je nog van de jaren 50, 60 en 70? Of ben je meer thuis in de 80-er of 90-er jaren? Ga terug in de tijd met de quiz! Speel hem op jouw manier:

 

 

Video's en kranten van onze Kroondag

 

Wil je meer zien van deze Kroonzomer? We hebben een selectie gemaakt van krantenknipsels en filmpjes uit die tijd.

Meer over het jaar 2000

Beluister de muziek van toen u 16 was!

Luister naar de muziek uit het jaar dat u 16 was óf een ander jaar naar keuze met onze unieke app.

Facebook-app  |  Web-app  

Op de radio

Elke zaterdag en zondag is er een voorstelling tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 5, met Jeanne Kooijmans.

Contact

Wil jij je verhaal over de kroondag kwijt in het programma? Neem contact op met de redactie via ons contactformulier of bel tijdens de voorstelling: 0800 - 3000 555.

 

 Luister Live

 Luister via deze link online Radio 5.

 

Terug naar het jaar...

Zoek jouw jaar op in het archief. Beluister de muziek uit dat jaar en de voorstellingen over de kroondagen. Naar het overzicht

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.