21 juni 1979

We praten vanavond met George Baker die een zomerse heteluchtballonstunt uithaalde rondom zijn nieuwe elpee Sing for the day

Ook een gesprek met de heer Dekker. Hij vertelt over de gymnastiekentoestellenfabriek ‘De Schelde’ waar zijn vader directeur van is. Dit bedrijf heeft als enige niet-Russische leverancier een order gekregen voor de Olympische Spelen in Moskou volgend jaar.

En de donderdagse filmquiz wordt weer drie keer gespeeld.

Presentatie: Marc Stakenburg.

 

 

 

 

 

21 juni 1979 afbeelding

Vanavond kun je in de wekelijkse Theater van het Sentiment FilmQuoteQuiz niet alleen een prachtige badmat winnen, met ingebouwd opblaasbaar hoofdkussen voor ultieme ontspanning. Je maakt ook kans om een prachtig filmboek te winnen met daarin de beste films van de afgelopen vijftig jaar. Elk uur heb je de kans om aan de hand van filmfragmenten te raden uit welke film deze afkomstig zijn. Slechts één ding weet je zeker; de betreffende film draait op onze Kroondag in de Nederlandse bioscopen. Ben jij die filmkenner die vanavond dit mooie naslagwerk aan zijn/haar collectie mag toevoegen?

 

Speel de quiz!

Wat weet je nog van de jaren 50, 60 en 70? Of ben je meer thuis in de 80-er of 90-er jaren? Ga terug in de tijd met de quiz! Speel hem op jouw manier:

 

 

Video's en kranten van onze Kroondag

 

Wil je meer zien van deze kroondag? We hebben speciaal voor jou een aantal leuke filmpjes en krantenartikelen geselecteerd.

Win met Uncover the cover

 

Met onze dagelijkse prijsvraag Uncover the Cover maak je kans op de felbegeerde Theater van het Sentiment-strandmat. De bedoeling is dat je raadt welke albumhoes wij onherkenbaar hebben gemaakt. Vanaf 20:00 laten we hier een stukje van een albumhoes zien die op onze kroondag in de Albumlijst staat. Om 21:00 komt er nog een stukje bij en wordt het al makkelijker om de hoes te raden. Weet je het goede antwoord? Dan maak je wellicht kans op de Theater van het Sentiment Strandmat.

Welke cover hebben we vandaag onherkenbaar gemaakt? Raad en win! Om 20:00 uur vind je hier de eerste aanwijzing.

Meer over het jaar 1979

Beluister de muziek van toen u 16 was!

Luister naar de muziek uit het jaar dat u 16 was óf een ander jaar naar keuze met onze unieke app.

Facebook-app  |  Web-app  

Op de radio

Elke zaterdag en zondag is er een voorstelling tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 5, met Jeanne Kooijmans.

Contact

Wil jij je verhaal over de kroondag kwijt in het programma? Neem contact op met de redactie via ons contactformulier of bel tijdens de voorstelling: 0800 - 3000 555.

 

 Luister Live

 Luister via deze link online Radio 5.

 

Terug naar het jaar...

Zoek jouw jaar op in het archief. Beluister de muziek uit dat jaar en de voorstellingen over de kroondagen. Naar het overzicht

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.