De zomer van 1976

De zomer van 1976.

Met een gesprek met Eddie Howell. De Britse zanger scoort een verrassend grote hit met 'Man from Manhattan'. Het lied zou zo uit de Queen-stal kunnen komen en er blijkt ook een persoonlijke link te zijn tussen Eddie, Freddy Mercury en Brian May. Eddie Howell vertelt over zijn band met de Queen-muzikanten en vertelt welke andere bekende muzikanten hebben meegespeeld op de single die zijn enige hit in Nederland zou zijn.

Presentatie: Stefan Stasse

De zomer van 1976 afbeelding

Welkom in het ZomerTheater

In juli en augustus landt het Theater vier keer per week in een zomer van weleer. Met de fijnste muziek uit de warmste maanden. Met gesprekken, geluiden, reportages en herinneringen. Er zijn ontmoetingen met hitmakers, liedzangers en songschrijvers. In het spel De hit uit de zomer van kun je de gloeiendgele TVHS strandmat winnen, met opblaasbaar hoofdkussen. Alle zomers komen samen in de voorstellingen van het Theater van het Sentiment, iedere maandag tot en met donderdag van 20:00 tot 23:00 op Radio 2.

Speel de quiz!

Wat weet je nog van de jaren 50, 60 en 70? Of ben je meer thuis in de 80-er of 90-er jaren? Ga terug in de tijd met de quiz! Speel hem op jouw manier:

 

 

Uncover de cover

Hier vind je de opgave

Video's en kranten van onze Kroondag

 

Wil je meer zien van deze kroondag? We hebben speciaal voor jou een aantal leuke filmpjes en krantenartikelen geselecteerd.

Meer over het jaar 1976

Beluister de muziek van toen u 16 was!

Luister naar de muziek uit het jaar dat u 16 was óf een ander jaar naar keuze met onze unieke app.

Facebook-app  |  Web-app  

Op de radio

Elke zaterdag en zondag is er een voorstelling tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 5, met Jeanne Kooijmans.

Contact

Wil jij je verhaal over de kroondag kwijt in het programma? Neem contact op met de redactie via ons contactformulier of bel tijdens de voorstelling: 0800 - 3000 555.

 

 Luister Live

 Luister via deze link online Radio 5.

 

Terug naar het jaar...

Zoek jouw jaar op in het archief. Beluister de muziek uit dat jaar en de voorstellingen over de kroondagen. Naar het overzicht

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.