19 juni 1986

André Ooijer

In het Parool staat vandaag een reportage van een voetbalkampioenschap van scholen. Eén van de succesvolste is de Paulusschool uit de Amsterdamse Spaarndammerbuurt en dat komt omdat het team wordt aangevoerd door de 11- jarige André Ooijer. We praten met hem over dat toernooi, zijn ambities om profvoetballer te worden en het traject naar zijn debuut bij Ajax.

Jeroen van der Sluijs

Ook een gesprek met totaalweigeraar Jeroen van der Sluijs. Door de krijgsraad in Arnhem was hij veroordeeld tot zes maanden, maar het Hoog Militair Gerechtshof in Den Haag heeft hem alsnog twaalf maanden gegeven.

 

Presentatie: Marc Stakenburg

 

19 juni 1986 afbeelding

Video's en kranten van onze Kroondag

 

Wil je meer zien van deze kroondag? We hebben speciaal voor jou een aantal leuke filmpjes en krantenartikelen geselecteerd.

Speel de quiz!

Wat weet je nog van de jaren 50, 60 en 70? Of ben je meer thuis in de 80-er of 90-er jaren? Ga terug in de tijd met de quiz! Speel hem op jouw manier:

 

 

Win met Uncover the cover

 

Met onze dagelijkse prijsvraag Uncover the Cover maak je kans op de felbegeerde Theater van het Sentiment-strandmat. De bedoeling is dat je raadt welke albumhoes wij onherkenbaar hebben gemaakt. Vanaf 20:00 laten we hier een stukje van een albumhoes zien die op onze kroondag in de Albumlijst staat. Om 21:00 komt er nog een stukje bij en wordt het al makkelijker om de hoes te raden. Weet je het goede antwoord? Dan maak je wellicht kans op de Theater van het Sentiment Strandmat.

Welke cover hebben we vandaag onherkenbaar gemaakt? Raad en win! Om 20:00 uur vind je hier de eerste aanwijzing.

Deel je herinneringen aan Fata Morgana

Gisteren opende de voormalig minister van buitenlandse zaken en secretaris-generaal van de NAVO Joseph Luns de nieuwste attractie in de Efteling: Fata Morgana. Een acht minuten durende vaartocht in oosterse stijl. De boot brengt je door een jungle, langs een markt, voorbij gevangenissen, je komt zelfs in de troonzaal van de pasja terecht. Op de foto zie je Joseph Luns, directeur Ruud de Clerq en buikdanseres Yonina.

Laat je herinneringen weten aan de oosterse boottocht Fata Morgana, nieuw in Kaatsheuvel. Het mooiste verhaal wint het pasverschenen boek Zijn we d’r al?, waarin de geschiedenis van 60 jaar Efteling in woord en beeld wordt weergegeven.

 

Meer over het jaar 1986

Beluister de muziek van toen u 16 was!

Luister naar de muziek uit het jaar dat u 16 was óf een ander jaar naar keuze met onze unieke app.

Facebook-app  |  Web-app  

Op de radio

Elke zaterdag en zondag is er een voorstelling tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 5, met Jeanne Kooijmans.

Contact

Wil jij je verhaal over de kroondag kwijt in het programma? Neem contact op met de redactie via ons contactformulier of bel tijdens de voorstelling: 0800 - 3000 555.

 

 Luister Live

 Luister via deze link online Radio 5.

 

Terug naar het jaar...

Zoek jouw jaar op in het archief. Beluister de muziek uit dat jaar en de voorstellingen over de kroondagen. Naar het overzicht

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.