De zomer van 1981

De zomer van 1981 keert terug in drie bedrijven.

Pauli Carman van Champaign te gast

Te gast is Pauli Carman, leadzanger van de Amerikaanse popgroep Champaign. In 1981 scoren zij de grootste zomerhit van het jaar met 'How 'bout us'. Carman vertelt over het ontstaan van de R&B groep en hun plotselinge succes met een nummer dat zij in 1975 al schreven voor een voorloper van Champaign, The Water Brothers Band.

Oproep voor Bhagwanners

We zijn op zoek naar bezoekers van The Orange Full Moon Affair in het Amsterdamse Frans Otten Stadion, voor leden van de Bhagwan-beweging. Boudewijn Büch was erbij en schrijft in de krant:‘Zevenduizend afwezig glimlachende mensen die slechts twee doelen schijnen te hebben: dansen en kussen’. Was jij een van de zevenduizend Bhagwannisten in het Frans Otten stadion in de zomer van 1981? Laat het weten!

Presentatie: Marc Stakenburg

 

De zomer van 1981 afbeelding

Uncover de cover

Hier vind je de opgave

Speel de quiz!

Wat weet je nog van de jaren 50, 60 en 70? Of ben je meer thuis in de 80-er of 90-er jaren? Ga terug in de tijd met de quiz! Speel hem op jouw manier:

 

 

Video's en kranten van onze Kroondag

 

Wil je meer zien van deze kroondag? We hebben speciaal voor jou een aantal leuke filmpjes en krantenartikelen geselecteerd.

Welkom in het ZomerTheater

In juli en augustus landt het Theater vier keer per week in een zomer van weleer. Met de fijnste muziek uit de warmste maanden. Met gesprekken, geluiden, reportages en herinneringen. Er zijn ontmoetingen met hitmakers, liedzangers en songschrijvers. In het spel De hit uit de zomer van kun je de gloeiendgele TVHS strandmat winnen, met opblaasbaar hoofdkussen. Alle zomers komen samen in de voorstellingen van het Theater van het Sentiment, iedere maandag tot en met donderdag van 20:00 tot 23:00 op Radio 2.

Meer over het jaar 1981

Beluister de muziek van toen u 16 was!

Luister naar de muziek uit het jaar dat u 16 was óf een ander jaar naar keuze met onze unieke app.

Facebook-app  |  Web-app  

Op de radio

Elke zaterdag en zondag is er een voorstelling tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 5, met Jeanne Kooijmans.

Contact

Wil jij je verhaal over de kroondag kwijt in het programma? Neem contact op met de redactie via ons contactformulier of bel tijdens de voorstelling: 0800 - 3000 555.

 

 Luister Live

 Luister via deze link online Radio 5.

 

Terug naar het jaar...

Zoek jouw jaar op in het archief. Beluister de muziek uit dat jaar en de voorstellingen over de kroondagen. Naar het overzicht

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.