11 juni 1982

Te gast is radiomaker Hans Simonse die voor een VPRO-programma een item maakt over het gevangeniswezen. Daarvoor interviewt hij vanuit een hoogwerker gevangenen op de luchtplaats van de Amsterdamse Bijlmerbajes.

Ook een gesprek met zakenvrouw Jackie van de Berkt. Ze vertelt over haar gouden idee, het plezier in haar werk en haar weg naar de top. In het heden is ze vooral bekend als medium uit het programma ‘Het zesde zintuig’. Ook deze opvallende carrièreswitch komt natuurlijk aan bod.

Presentatie: Stefan Stasse

11 juni 1982 afbeelding

Win met Uncover the cover

 

Met onze dagelijkse prijsvraag Uncover the Cover maak je kans op het felbegeerde Theater van het Sentiment-autootje. De bedoeling is dat je raadt welke albumhoes wij onherkenbaar hebben gemaakt. Vanaf 20:00 laten we hier een stukje van een albumhoes zien die op onze kroondag in de Albumlijst staat. Om 21:00 komt er nog een stukje bij en wordt het al makkelijker om de hoes te raden. Weet je het goede antwoord? Dan maak je wellicht kans op de Theater van het Sentiment Alfa Romeo Spider 2000.

Welke cover hebben we vandaag onherkenbaar gemaakt? Raad en win! Om 20:00 uur vind je hier de eerste aanwijzing.

Speel de quiz!

Wat weet je nog van de jaren 50, 60 en 70? Of ben je meer thuis in de 80-er of 90-er jaren? Ga terug in de tijd met de quiz! Speel hem op jouw manier:

 

 

Video's en kranten van onze Kroondag

 

Wil je meer zien van deze kroondag? We hebben speciaal voor jou een aantal leuke filmpjes en krantenartikelen geselecteerd.

Meer over het jaar 1982

Beluister de muziek van toen u 16 was!

Luister naar de muziek uit het jaar dat u 16 was óf een ander jaar naar keuze met onze unieke app.

Facebook-app  |  Web-app  

Op de radio

Elke zaterdag en zondag is er een voorstelling tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 5, met Jeanne Kooijmans.

Contact

Wil jij je verhaal over de kroondag kwijt in het programma? Neem contact op met de redactie via ons contactformulier of bel tijdens de voorstelling: 0800 - 3000 555.

 

 Luister Live

 Luister via deze link online Radio 5.

 

Terug naar het jaar...

Zoek jouw jaar op in het archief. Beluister de muziek uit dat jaar en de voorstellingen over de kroondagen. Naar het overzicht

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.