De zomer van 1983

De zomer van 1983 komt weer tot leven.

Ryan Paris te gast

Te gast is Ryan Paris over de ultieme zomerhit Dolce vita. Kijk hier alvast naar de verrukkelijk zomerse clip van deze song.

Stephan van den Berg te gast

Ook een gesprek met surfer Stephan van den Berg. De meervoudig windsurfkampioen heeft tijdens de pre-Olympics wedstrijden in Long Beach op het nippertje zijn concurrent Klaus Maran verslagen. Beiden zijn nu kandidaat voor het eerste Olympische Goud voor windsurfen, volgend jaar in Los Angeles.

Fietscross

We zijn op zoek naar herinneringen van fietscrossers van toen. Deed je mee aan het WK in Slagharen, trainde je bij een club, was je verslingerd aan fietscross, schrijf ons.

In het spel De hit uit de zomer van kun je een decor winnen met boom, weg en vee en plek voor je eigen auto.

Presentatie: Cobus Bosscha

 

De zomer van 1983 afbeelding

Welkom in het ZomerTheater

In juli en augustus landt het Theater vier keer per week in een zomer van weleer. Met de fijnste muziek uit de warmste maanden. In het spel De hit uit de zomer van belonen wij deelnemers op het nu al felbegeerde stukje Franse autoroute om je eerder gewonnen Theater van het Sentiment-voitures in stijl op te showen.. Alle zomers komen samen in de voorstellingen van het Theater van het Sentiment, iedere maandag tot en met donderdag van 20:00 tot 23:00 op Radio 2.

Speel de quiz!

Wat weet je nog van de jaren 50, 60 en 70? Of ben je meer thuis in de 80-er of 90-er jaren? Ga terug in de tijd met de quiz! Speel hem op jouw manier:

 

 

Uncover de cover

Hier vind je de opgave

Video's en kranten van onze Kroondag

 

Wil je meer zien van deze Kroonzomer? We hebben een selectie gemaakt van krantenknipsels en filmpjes uit die tijd.

Meer over het jaar 1983

Beluister de muziek van toen u 16 was!

Luister naar de muziek uit het jaar dat u 16 was óf een ander jaar naar keuze met onze unieke app.

Facebook-app  |  Web-app  

Op de radio

Elke zaterdag en zondag is er een voorstelling tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 5, met Jeanne Kooijmans.

Contact

Wil jij je verhaal over de kroondag kwijt in het programma? Neem contact op met de redactie via ons contactformulier of bel tijdens de voorstelling: 0800 - 3000 555.

 

 Luister Live

 Luister via deze link online Radio 5.

 

Terug naar het jaar...

Zoek jouw jaar op in het archief. Beluister de muziek uit dat jaar en de voorstellingen over de kroondagen. Naar het overzicht

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.